İşlenebilecek En Güzel Günaha

Duygularında kaybolmuş bir adamın ebedi adresi kadınlardır. Kelimelerimin buluşma noktası güzel kadınlara. Ölüm sözü ayırana dek. Sanırım gerçeğini şaşırmış ender insanlardan birisiyim. Kolay değil narin bir ihtimali sevmek. Gözler yaşamak demek.

Fotoğrafım
Ad:
Konum: İzmir, Türkiye

I like dabbling in English. Words welcome people in me.

Cumartesi, Mayıs 09, 2009

Fısıltılı Bir Şarkı

Kadehiyle iyi geçinen bir dudak hafifçe çizgilerini gevşetti. Işığı yüzünde yumuşatan bir kadın sessizliğe sokuldu. Tüm kelimelerini saklamakta inat eden adama baktı. Anlamaya çalışmaktan yorgun düştükçe, çabaladı. Kararlıydı, gözlerine kadar. Ona onu bırakmak istercesine sıkıca sarıldı. Tutunacak bir dal arar mıydı rüzgar? Şarkısını fısıldar eserdi. Gezgin bir uğultuda uzaklaşan şehirlerde duydu kendini...


Zil çaldı. Fulya geldi. Çilekli sevgilim.

Bir işler karıştırıyorsun gibi geldi. Surat ifadenden hissettim dedi gülümseyerek.

Don't fall in love with a dreamer parçası eşliğinde...

Düşüncelerin Boyama Kitabı

Seni sessiz ve renksiz bir kalemle hayallerimde çizdim. Bir tek ben görüyorsam, sen haklısın. Duymak istediğinde yoksam, sen haklısın. Ne çok kelime var tutsak. Ne çok haklı kalabalık. Sen haklıların içinden sıyrılıp da geliyorsun gözlerime. Yalvaran bakışlarla kızıyorsun sessizliğime. Beni seviyor olman da artık kolaylaştırmıyor hiçbir şeyi. Karanlığın içindeki en yakın yıldız kadar uzak hissediliyorum. Yalnızca bakışlarla erişilebilen, sessiz yıldızlar. Sessiz bir gülümseyiş, sesli gözyaşları. Geceyle gündüz gibi kavuşuyoruz. Hislerin yağmurlu. Duyguların yazın maviye doyamayan açık gökyüzünü arıyor. Kendini serin sulara bırakabilmeyi özledin. Çıplak ayaklarını acıtan bir sahil miyim? Sessizliğe katlanmak zor biliyorum. Yüreğini konuşturan hayatta karşındayım. Sevgim sana engelse, varlığım keşiflerine yol vermiyorsa, seni kalbimle uğurlarım. Senden sahneler kalır. 

Rüzgarın Saçlarını Okşadığı Kadın

İki son arasındaki sonsuzlukta paylaşılan her küçük anın sessiz resminde bir adam ve bir kadın kendini, önemsiz gibi görünen bir hikayede buluverebilir. Yaşanılan sıradanmış gibi gelebilir. Kimse daha farklı anlayamadı kendini. Göz göze gelişlerin suskunlarının kıvranıp durdukları bir bekleyişte her geçen an daha da zorlaşabilir. Birbirini seviyor olmakla yetinmekten fazlasının huzursuzluğunu duyduğunda, acı olan, ayrılmanın imkansızlığın insafına kaldığı bir süreç kendini doğurur. Kader büyür, gelişir. Kendini yaratan gece ve gündüzlerde her kim ki gözlerini kaparsa, dudaklarında hafif bir tebessüm belirir. Her şeyi güzel anımsayabilmek başarısını gösterebilmiş olmak, geçmişe değer katar. Hayatına birçok ses karıştı da,bir benim, özlediğin sesim mi karışmadı? Bu sana haksızlığım değil. Gördükleriyle oynayan bir adamın karşısında, onun odaklanmasını beklemek kolay değil. Bir hikaye diğerine gülümserken, seni ağlatmak, seni gözlerinde kaybolan ışıltıda uzaklaşırken yakalamak kolay değil. Bir hayalperestin yıldızı yalnız mı parlar? Elinden tuttuğumda, hiç konuşmasam da, bir şarkı içimde bakıyorum gözlerine. Sessizliğim hiçbir şey söylemese de, senin seni sevdiğimi duyduğunu biliyorum. Ayrılık kaçınılmazsa anlayabilirim. Düşüncelerime uğrayacağını bilirim. Hepimiz yaşadıklarımızı biriktireceğiz. Kimin saçlarını rüzgar okşamışsa, o günbatımını sever. O günbatımında, huzurlu bir akşam düşer bakışlara. Aynı ufka bıraktık denizi. Aynı ufka yasladık şehri. Ayrı kadehleri buluşturduk. Ayrı yakınlıklar bizi buluşturursa, kalbimde adın benimle yaşar.