İşlenebilecek En Güzel Günaha

Duygularında kaybolmuş bir adamın ebedi adresi kadınlardır. Kelimelerimin buluşma noktası güzel kadınlara. Ölüm sözü ayırana dek. Sanırım gerçeğini şaşırmış ender insanlardan birisiyim. Kolay değil narin bir ihtimali sevmek. Gözler yaşamak demek.

Fotoğrafım
Ad:
Konum: İzmir, Türkiye

I like dabbling in English. Words welcome people in me.

Salı, Haziran 24, 2008

İç Gözdesi

Sessizce söylenmiş tüm seni seviyorumlar yalnızlığın mı? Yıldızlarla gözlerini kapayışın arasındaki kızlar suskunluğun mu? Gidenler ayrıldıklarını sanırlar. Seven kalplerde bir hayal hep ağırlanır. Kalmak sıkıcıydı belki de. Hayal sevilenin gölgesi. Varlığın vurdukça içime yaşayacak.

1 Comments:

Blogger Fuliyama said...

İlişkiler, evlilik ve sevgi üzerine bir alıntı...buraya yakışır mı bilmem ama yazasım geldi...


...O yuzden asla sevgiyle baska bir seyi karistirma. Sayet sevgi gercekten sevgiyse… “gercekten sevgiyse” derken ne demek istiyorum? Sadece digerinin mevcudiyetinin icindeyken ansizin kendini mutlu hissedersen, sadece birlikte oldugunuz icin zevkten sarhos olursan, sadece digerinin mevcudiyeti yureginin derinliklerinde bazi seyleri tatmin ederse… yureginde bir sey sarki soylemeye baslarsa, armoninin icine girersen demek istiyorum. Digerinin sadece mevcudiyeti beraber olmaniza yardim eder; daha cok birey olursun; merkezinde, ayaklari yere basan. O zaman o sevgidir.

Romantik duygular bir sairsen iyidir ve sairler iyi karilar ve kocalar olarak bilinmezler. Aslinda sairler neredeyse her zaman bekârdirlar; onlar oynasirlar ama asla yakalanmazlar ve sonuc olarak da romantizmleri hep canli kalir. Onlar siir yazmaya devam ederler, guzel siirler… gunluk yasam bir siirden cok duzyazi gibidir.

Kisi yeterince olgun olmalidir. Kisi hayati anlar, kisi hayatin sorumluluklarini anlar, kisi bir insanla birlikte olmanin zorluklarini anlar. Kisi tum bu zorluklari kabul eder ve buna ragmen o kimseyle yasamaya karar verir. Kisi sadece cennet olacagini, sadece guller olacagini ummaz. Kisi sacmaliklara bel baglamaz; kisi gercegin kati, engebeli oldugunu bilir. Guller vardir ama orada-burada pek cok dikenler de vardir.

Tum bu sorunlarin bilincindeyken, yine de yalniz kalmaktansa bu kisiyle birlikte olmanin tum bu risklere degecegine kanaat getirirsen, o zaman evlen. O zaman evlilikler asla sevgiyi oldurmeyecektir cunku bu sevgi gercekcidir. Evlilik sadece romantik aski oldurur. Ve, romantik ask insanlarin ilk ask dedikleri seydir. Kisi ona guvenmemelidir. Kisi onun doyurucu bir sey oldugunu aklina getirmemelidir. O tipki dondurma gibidir; arada bir yiyebilirsin ama ona guvenemezsin. Hayat daha gercekci, daha duzyazi olmak zorundadir.

Ve evliligin kendisi hicbir seyi yok etmez. Evlilik icinde ne gizliyse basitce onu getirir, disari cikarir. Eger icinde sevgi gizliyse evlilik onu disari cikartir. Sayet sevgi yalnizca bir gosteris, sadece bir yem idiyse, er ya da gec yok olmak mecburiyetindedir. Ve o zaman senin gercekligin, cirkin kisiligin yuzeye cikar. Evlilik en basitinden bir firsattir, o yuzden icinde her ne varsa o disari cikacaktir.

Sevgi evlilik tarafindan yok edilmez. Sevgi nasil sevilecegini bilmeyen insanlar tarafindan yok edilir. Sevgi yok edilir cunku her seyden once o yoktu; bir hayal âleminde yasiyordun. Gerceklik bu hayali yok eder. Yoksa sevgi sonsuz bir seydir, sonsuzlugun bir parcasidir. Eger buyursen, eger sanati bilir ve hayatin gerceklerini kabul edersen, o zaman her gun gelismeye devam eder o. Evlilik sevginin icinde buyuyebilecegin muazzam bir firsata donusur.

Sevgiyi hicbir sey yok edemez. Eger varsa, gelismeye devam eder. Ama benim hissettigim odur ki, cogu durumda daha en basindan beri zaten mevcut degildi. Kendini yanlis anladin, baska bir sey vardi; belki seks vardi, cinsel cekim vardi. O zaman o yok edilecektir cunku bir kez bir kadinla sevistiginde cinsel cekim ortadan kalkar. Cinsel cekim sadece bilinmeyen icindir; bir kez bir kadinin ya da adamin bedeninin tadina baktin mi, cinsel cazibe ortadan kalkar. Eger senin sevgin sadece cinsel bir cekim idiyse, o zaman onun kaybolmasi kacinilmazdir.

O yuzden asla sevgiyle baska bir seyi karistirma. Sayet sevgi gercekten sevgiyse… “gercekten sevgiyse” derken ne demek istiyorum? Sadece digerinin mevcudiyetinin icindeyken ansizin kendini mutlu hissedersen, sadece birlikte oldugunuz icin zevkten sarhos olursan, sadece digerinin mevcudiyeti yureginin derinliklerinde bazi seyleri tatmin ederse… yureginde bir sey sarki soylemeye baslarsa, armoninin icine girersen demek istiyorum. Digerinin sadece mevcudiyeti beraber olmaniza yardim eder; daha cok birey olursun; merkezinde, ayaklari yere basan. O zaman o sevgidir.

Sevgi bir tutku degildir. Sevgi bir duygu degildir. Sevgi birisinin bir sekilde seni tamamladiginin derinden anlasilmasidir. Birisi seni tam bir dongu yapar. Digerinin mevcudiyeti seni cogaltir. Sevgi kendin olma ozgurlugu tanir sana; o sahip olma degildir.

O yuzden izle; hicbir zaman seksi sevgi olarak dusunme, yoksa kanarsin. Farkinda ol ve birisiyle sadece mevcudiyetinin; baska bir sey degil, saf mevcudiyetinin yeterli oldugunu hissetmeye basladiginda, baska hicbir sey istemediginde, yalnizca varligi, sadece olmasi seni mutlu etmek icin yeterlidir… Icinde bir seyler cicek acmaya baslar, bin bir tane lotus ciceklenir, o zaman âsIk oldun. Ve o zaman gercekligin yarattigi tum zorluklari asabilirsin. Pek cok aci, pek cok kaygi; hepsinin icinden yasayip gece- bileceksin ve sevgin giderek daha cok cicek acmaya devam edecek cunku tum bu durumlar birer meydan okumaya donusecek. Ve senin sevgin tum bunlarin ustesinden gelerek daha da cok guclenecek.
Sevgi sonsuzluktur. Eger varsa, o zaman surekli olarak gelisir ve gelisir. Sevgi baslangici bilir ama sonu bilmez.

kaynak: OSHO,OLGUNLUK

25 Haziran, 2008 00:29  

Yorum Gönder

<< Home