İşlenebilecek En Güzel Günaha

Duygularında kaybolmuş bir adamın ebedi adresi kadınlardır. Kelimelerimin buluşma noktası güzel kadınlara. Ölüm sözü ayırana dek. Sanırım gerçeğini şaşırmış ender insanlardan birisiyim. Kolay değil narin bir ihtimali sevmek. Gözler yaşamak demek.

Fotoğrafım
Ad:
Konum: İzmir, Türkiye

I like dabbling in English. Words welcome people in me.

Perşembe, Kasım 09, 2006

Hani Egemenlik Güçsüzlerindi?

Ne gürültüden kaçabiliyorsun, ne de hayatındaki kirlenmişliklerden, kirletilmişliklerden. Aldığın nefese tecavüz eden düşüncesizlik seni hızlı adımlarının kurtaramadığı sokakta zehirlerken, bir sis bulutunu delip geçiyorsun soğuğa demir almış gecede kime küfredeceğini bilemeden. Tercihin olmayan kendini zorla kabul ettiriyor seçimlerine. Değerli hayatının bilinçsiz insanlarla bitmeyen kavgalarda geçmesini istemiyorsun, cehalet sürekli sana sataşırken. İnsanca yaşamak için kurtarılmış bir bölge yok ne yazık ki. Dayatılanda gecelerinden çıkmak istemiyorsun. Evine çekiliyorsun şehrin yaşam damarlarından. Seni düşünmeyenin kalabalığa hükümranlığında yalnızlık bile kirli. Çoğulcu bir aldırmazlık yönetiyor sessizlerin dünyasını. Ciğerlerine hapsoluyorsun, rahatsız edici karbondioksit kokusu yatağına kadar sokulurken pencere camlarından. Yastığına gömüyorsun yüzünü saklanırcasına. Ulu orta dolanan yüzsüzler hiç de rahatsız değiller. Bazen bir sigara yakıveriyor yaşam kapkaçcıları. Bir duman alıp gidiveriyor güzelim anlarını. Sokak rüzgarın utançla süpürmeye çalıştığı çöpten geçilmiyor. Uçuşan atılmış ambalaj kağıtlarında, bize armağan yaşama karşı bu kadar sorumsuzluğa isyan edercesine başlamak güne, kalbi yoruyor. Her yere izmaritini bırakmışların evlerindeki kültablalarında söndürmek istiyorsun düşüncesizliklerini. Kış geldi, İzmir gaz odalarında işkence ediyor yaşama.Sesimiz yetmiyor, sözümüz gibi güçsüzlerin demokrasisinde. Gürültü ve kirlilikte kaybolmuşuz, bizden çalınanda.

2 Comments:

Blogger Fuliyama said...

Her baharın bir kışı vardır..Karanlık olmadan aydınlığın ne önemi var..içinde çalkalanan tün hisler senin içindir...yeterki geçici olduklarını hatırla...
köhneleşmiş gibi gözüken yaşam, aslında kabuğunu atıyordur belki de..dibe vurmadan yukarı çıkılmazcasına..

SEVGİMLE
f

10 Kasım, 2006 08:51  
Blogger Erdem Ferit Baskaya said...

Her gece bir işkence bu hava kirliliğinde. İnsanın adımlarını çalıyor. Bizi köşemize mahkum ediyor. Dün deniz kenarında yürümek istedim ama çok sevdiğim karşı kıyıların ışıltısını boğuyordu düşüncesizlik. Ne yazık ki belediye binamız da başı dik bakıyordu bu utanç körfezine.Biz hak ediyoruz her halde bizi yönetenleri.

10 Kasım, 2006 10:12  

Yorum Gönder

<< Home