İşlenebilecek En Güzel Günaha

Duygularında kaybolmuş bir adamın ebedi adresi kadınlardır. Kelimelerimin buluşma noktası güzel kadınlara. Ölüm sözü ayırana dek. Sanırım gerçeğini şaşırmış ender insanlardan birisiyim. Kolay değil narin bir ihtimali sevmek. Gözler yaşamak demek.

Fotoğrafım
Ad:
Konum: İzmir, Türkiye

I like dabbling in English. Words welcome people in me.

Pazar, Eylül 13, 2015

Asla Kendini Bırakma

23 Kasım 2008 tarihli bir yazıyı da özgür bırakıyorum. Neden yazıp da o zaman yayınlamadım bilmiyorum. Ara verip de yıllar sonra kendini okumak da farklı bir duygu.

Vazgeçebilecek kadar özgür değilsen kaybedeceksin. Vazgeçemediğin yalnız kendin değilsen, senden vazgeçecek mutluluğun. Nutkun tutulmuşsa, maruz kalmışsan artık çok geç. Artık çok geç, dönüşü yok sessizliğinin. Vazgeçemediysen, yenik düştün gelişiveren anın seni sınayışına. Katlanmak bir erdem değil. Boşuna savaşma kendinle. Boşuna dillendirme suskunluğunu. İçinde kalan ses sana acımayacak. Hakkı var seni rahatsız etmeye. Hakkı var seni kahretmeye. Senin için gözlerini kapayışın. Senin için bu öfke. Senin için bu şefkat. Vicdanına dön ve teslim olma. Vicdanına dön ve haykır. Aynada kendini göreceksin. Senin için yağıyor yağmur. Duyman için tüm hayatın sesleri. Yolun tükenişi, varmak üzere oluşların keşfi senin için. Yorma gülümsemeni. Birliktelik güven ister. Gözlerinin içi çürümüş, sahte ruhlu, hasta bir adama maruz kalmışsan, kendin olup da görünememişsen, artık sen de hastasın. Düşüncelerine bulaştı seni için için kemiren gerginlik virüsü. Bir bedene ihtiyacı vardı, yaşamına yerleşti. Kendini varlığından defedemezsin. Yokluğuna alışma. Cesaretin olduğunu bile bile, izin verme kadere. Susturma insanlığını. Sen değerli çabalarının hayata armağanısın. Sen gecelerini yaşamayı bilen bir adamsın. Sen katılımcısın. Bir arada olmak güven ister. Beraberliği sevgi besler. Ne işin var kendini bilmez bir adamla? Sen sokaklarda öğrendin oyun oynamayı. Oyun oyuncularındır. Rolünden bağımsız ve güçlüsün. Haddini bildin de ne oldu? Bir haddini bilmeze bıraktın meydanı. Yıldızlara bak. Başka oyunların da olduğunu unutma. Her zaman kendini vazgeçebilmeye hazırla. Seni ayakta tutan hayata güven. Akşam oluşuna çıkıp gidebilirsin. Seni örseleyen ilişkilere mecbur değilsin. Seçme kudretin var. Hala güzel bir şarkıyla ayrılabilirsin. Sahne her zaman istifanı kabul eder. Unutma bir tek kendinden istifa edemezsin. Sabır bir erdem mi?

(Cuma günü yaşanmış gerçek bir hayat öyküsünden çıkartmam gereken hayat dersleri var. )

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home