İşlenebilecek En Güzel Günaha

Duygularında kaybolmuş bir adamın ebedi adresi kadınlardır. Kelimelerimin buluşma noktası güzel kadınlara. Ölüm sözü ayırana dek. Sanırım gerçeğini şaşırmış ender insanlardan birisiyim. Kolay değil narin bir ihtimali sevmek. Gözler yaşamak demek.

Fotoğrafım
Ad:
Konum: İzmir, Türkiye

I like dabbling in English. Words welcome people in me.

Cumartesi, Nisan 01, 2006

İşlenebilecek En Güzel Günaha


“İşlenebilecek En Güzel Günaha” seslenişi ilk kez 1996 yılında zihnimde belirmişti. O güne kadar çizmekte olduğum birçok desen vardı, ancak yazmış olduğum yazılar sayıca fazla değildi. Zaman içinde akşamlarıma taşınan duygular yazılara dönüştü. Bu birikimi yıllar boyu sadece çok yakınımdaki kişiler ile paylaştım.

Dostum Fulya’nın cesaretlendirmeleri sonucu, bu sitede, bugüne kadar bende süzülüp kelimelerle buluşan hislerimi derledim. Yarınlarımın geçmişle buluşmasında, sizler katılmak istediğiniz her anda benden öteye bakıyor olacaksınız. Bu buluşmanın izlenimlerinde neyi dönüştürmekte olduğumuzu bilemesek de, içsel bir dokunuşun örgüsünde, beni heyecanla sarsan hayatın kesitlerinde sizlerleyim. Beklenmenin heyecanında davetlisiniz.

Başlık bir içe doğuş, değer verdiğim onca tesadüften değil. İşlemek fiilinde güzel Türkçemizin zenginliği var. Sevgiyle işleniyoruz. Korkularımızda besliyoruz öğrenilmiş günahın masum dokusunu. Başka bakışlar var, katılan, katılaştıran. Bize miras bu kaygı. Yaklaşmanın zorluğunda, uzağı en iyi yakından öğreniyoruz. Dile getirilemeyende, zaman alıp götürüveriyor anların bile tutmakta zorlandığı değerli olanı. Arta kalan satırlardaysa bir arayış, “en güzele” bir sesleniş var.

Bizler ne mutlu ki hayatın en “günahkar” çocuklarıyız. Eriştiğimiz ufukta, gün batımında işleniyoruz. İçimize işliyor soğuk, sevgiliyi beklerken. Kendimize geliyoruz, kendimizden geçiyoruz. Ne kadar da güzel gülüyor.

Kırk satır daha mı?

İşlenebilecek en güzel günaha!

Öyle anlar vardır ki yüzünüzü ele geçiren duygularda, kaçıramazsınız gizlemeye çaba sarf ettiğiniz içinizdeki sessiz fırtınayı. Bu kız insana uçsuz bucaksız sahilleri sevdirir dediğinizde, cep telefonu çalıverir ya, mağlup olur hayalleriniz. Bir şanslının olduğu yerde, düşünceli bir şansız da vardır. Kelimeler sevilenin dilinde sanki daha bir güzel. Değerli olduklarından az sarf ediliyor olmalılar. Yürek yangınından neler kaçırıyorsun? Kelimelerini mi?

Haydi buluşalım yazılanda, Bir İhtimal Sokağı’nda.
01/04/2006, İzmir

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home